Wednesday, 17 February 2010

Túrós zebratorta

   Ma Jegeskávé elkezdett követni az egyik közösségi oldalon. Köszi szépen! :) Le is ellenőríztem gyorsan a profilját és megnéztem a honlapját. Ott találtam ezt a nagyszerű receptet, amit hétvégén ki is fogok próbálni és beszámolok róla Nektek, hogyan sikerült!!

http://jegeskave.hu/receptek/desszertekedesek/turos-zebratorta

                                                                                       


A recept: 
  • 30 deka liszt                                             
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 deka cukor
  • 12,5 deka vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:
  • 75 deka krémesre áttört túró
  • 4 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 15 deka cukor
  • 2 tojás
  • 2 ek. citromlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


   A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.


Tippek:


   Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.
Elkészítési idő: 80 perc


1 megjegyzés:

Serege Piroska said...

megjegyzést lásd:
http://seregepiroska.blogspot.com/2010/02/turos-zebratorta-2.html

Post a Comment