Ma Jegeskávé elkezdett követni az egyik közösségi oldalon. Köszi szépen! :) Le is ellenőríztem gyorsan a profilját és megnéztem a honlapját. Ott találtam ezt a nagyszerű receptet, amit hétvégén ki is fogok próbálni és beszámolok róla Nektek, hogyan sikerült!!
http://jegeskave.hu/receptek/desszertekedesek/turos-zebratorta
A recept:
A krémhez:
- 75 deka krémesre áttört túró
- 4 dl tejföl
- 1,5 dl olaj
- 15 deka cukor
- 2 tojás
- 2 ek. citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
Tippek:
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.
Elkészítési idő: 80 perc
1 megjegyzés:
megjegyzést lásd:
http://seregepiroska.blogspot.com/2010/02/turos-zebratorta-2.html
Post a Comment